Historisch lage tarieven voor energie: ideaal moment voor nieuw contract 

De energietarieven liggen momenteel historisch laag. In het eerste kwartaal van dit jaar liggen de tarieven gemiddeld 20% lager ten opzichte van hetzelfde kwartaal vorig jaar. Daar komt bij dat de energieleveranciers hun tarieven per 1 april met nog eens 5,5 procent hebben verlaagd ten opzichte van 1 maart.

Wat is de oorzaak van deze prijsdaling?

Fossiele energie is op dit moment uitzonderlijk goedkoop. Dit heeft een aantal oorzaken: de vraag naar olie en gas is laag door de coronacrisis. De industrie ligt deels stil, er rijden minder auto’s en er is bijna geen vliegverkeer. Daarnaast was de winter van 2019/2020 erg mild waardoor er minder gas is verstookt met een gasoverschot tot gevolg. Het aanbod overstijgt de vraag en dat heeft invloed op de prijs.

Lage gas- en olieprijzen van invloed op prijs elektriciteit

Daar komt bij dat de gasprijs is gekoppeld aan de olieprijs en ook die bevindt zich op een historisch dieptepunt. Dat is te danken aan strubbelingen tussen China en Amerika en omdat Saoedi-Arabië en Rusland in een prijzenoorlog met elkaar zijn beland. Hierdoor is er meer olie voor lagere prijzen op de markt terechtgekomen. En misschien kunt u daarmee uw voordeel doen!

Een nieuw energiecontract kan lonen

Als u nu een nieuw energiecontract afsluit kan dat een forse besparing opleveren, omdat het lage tarief dan voor een langere periode vaststaat. Wanneer u op dit moment een vaste prijs betaalt voor energie en hier nog voor langere tijd aan vastzit dan kunt u alleen van deze lage prijzen profiteren als u een afkoopboete betaalt. Of het dan nog voordelig voor u is zal per situatie verschillen. Onze specialisten van MKB Energie Beheer kunnen met u kijken wat de mogelijkheden voor u zijn om te besparen.

Lage energieprijzen voordelig of nadelig?

Als uw organisatie nu een variabel contract heeft is dit gunstig, dan profiteert u van de lagere energieprijzen. Maar let op: als uw bedrijf zonnepanelen op het dak heeft waarvan de opgewekte energie wordt terug geleverd aan het net, dan kan de terugverdientijd van de aanschaf van uw zonnepanelen door de lage energieprijzen aardig oplopen.

Goed moment om u aan te sluiten bij ons energiecollectief

Wanneer u besluit om een nieuw contract af te sluiten, overweegt u dan eens om u aan te sluiten bij ons energiecollectief. Dan profiteert u niet alleen nu maar altíjd van de laagste tarieven. MKB Energie Beheer is een doorlopend energiecollectief specifiek voor het MKB. Daarbij maakt het niet uit of u een winkel, kantoor, stichting of horecagelegenheid heeft. Wij zorgen ervoor dat uw organisatie ieder jaar opnieuw verzekerd is van scherpe en eerlijke tarieven, zonder dat u hier enig omkijken naar heeft.

Onze handelswijze

MKB Energie Beheer onderzoekt eerst hoeveel u nu betaalt en of het gunstig is een ander contract af te sluiten. Dan weet u ook hoeveel u kunt besparen. U hoeft enkel inzage te geven in de contracten en de betalingen. MKB Energie Beheer berekent of u kunt besparen.

Wij onderhandelen jaarlijks over de tarieven voor het collectief. Dit betekent niet per se dat u ook steeds van leverancier moet veranderen. MKB Energie Beheer biedt de bestaande leverancier de gelegenheid om het scherpe tarief te matchen.

De voordelen:

  • Geen jaarlijkse overstap
  • U betaalt nooit vaste leveringskosten
  • Geen minimum of maximum verbruik
  • Controle van uw eindnota en termijnbedrag
  • Jaarlijks tijdig proactief een nieuw aanbod

Ook voortaan de meest gunstige prijs betalen voor energie?

Bel of mail ons om de mogelijkheden te bespreken: 030-3031714 , e-mail: info@mkbenergiebeheer.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *