Aanhoudende stijging energietarieven

Afgelopen tijden zijn de energietarieven fors omhooggegaan. Na jaren van daling is er nu sinds jaren een stijging die voor een periode van een half jaar doorzet. In de afgelopen jaren werd de energierekening steeds lager voor klanten met een onbepaalde tijd contract, maar naar verwachting zal dat per januari 2017 gaan veranderen.

Energieleverancier Delta verwacht dat een gemiddeld huishouden met een contract voor onbepaalde tijd en een verbruik van 3.500 kWh elektriciteit en 1.800 m3 gas aankomend jaar € 19,- op jaarbasis duurder uit is.

 

 

Variabele tarieven

Bij contracten voor onbepaalde tijd wordt het leveringstarief twee keer per jaar aangepast. Deze aanpassing van het leveringstarief is ieder jaar op 1 januari en 1 juli, daarbij wordt gekeken naar tarief ontwikkeling van het daaraan voorafgaande half jaar.

De leveringstarieven voor onbepaalde tijd contracten liggen een stuk hoger dan bij een contract voor bepaalde tijd met een vast tarief. Na afloop van een bepaalde tijd contract wordt het contract automatisch omgezet in een contract voor onbepaalde tijd, hierdoor gaat men qua tarief (doorgaans) ineens fors omhoog, waarbij de klant een variavel leveringstarief heeft.

 

Marktontwikkeling

Elektriciteit

endex-elektra-tarief

Bovenstaande grafiek geeft de ontwikkeling van de elektriciteitstarieven weer van de afgelopen tien jaar.

 

Gas

ttf-gas-tarief

Bovenstaande grafiek geeft de ontwikkeling van de gastarieven weer van de afgelopen tien jaar.

 

Vast contract

Omdat de leveringstarieven het afgelopen maanden zijn gestegen, kan het verstandig zijn om een contract aan te gaan met vaste tarieven, dan bent u voor één of meerdere ja(a)r(en) zeker van uw energieprijs.

Daarbij moeten wij zeggen; niemand heeft “een glazen bol” . Wij kunnen ook niet voorspellen of de leveringstarieven nog verder zullen stijgen, gaan dalen of gelijk zullen blijven.

 

Besparingsmogelijkheden voor uw zaak

Wilt u meer weten over de huidige energietarieven, en wat wij voor u kunnen besparen op het leveringstarief, neem dan gerust contact met ons op, via telnr. 030-3031774 of bas@vveenergie.nl.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *