Opzegtermijnen leveringscontracten

Ontvangt u maandelijks een aparte factuur voor de netwerkkosten van b.v. Enexis, Liander of Stedin? Dan heeft u een grootzakelijke aansluiting en kent uw contract een afwijkende opzegtermijn.

 

De standaard opzegtermijn voor kleinzakelijke aansluitingen is sinds december 2011 door de staat vastgesteld op 1 maand. Deze contracten mogen sindsdien niet meer ‘stilzwijgend worden verlengd’ voor een langere periode. Zij worden na afloop van het contract automatisch omgezet in een flexibel contract voor ‘onbepaalde tijd.’

 

Voor leveringscontracten van grootzakelijke contracten mogen energieleveranciers afwijkende opzegtermijnen hanteren, vastgelegd in het leveringscontract of de algemene voorwaarden. In de praktijk merken wij dat bedrijven doorgaans niet op de hoogte zijn van deze opzegtermijn, met als gevolg dat contracten onverwachts en ongewild stilzwijgend worden verlengd. Omdat de leverancier in zo’n geval bepaald wat de hoogte is van de tarieven, pakt dit negatief voor deze organisaties uit.

 

Alle opzegtermijnen op een rij

In onderstaande tabel geven wij de standaard opzegtermijn weer per leverancier van de leveringscontracten ten aanzien van grootzakelijke aansluitingen:

 

Agro energie 8 maanden DGB Energie 3 maanden
Essent Energie Verkoop Nederland B.V 6 maanden Scholt Energy 3 maanden
E.ON Benelux 6 maanden Qwint 3 maanden
MAIN Energie 6 maanden DELTA N.V. 3 maanden
Eneco Business BV 3 maanden Innova Energie 1 maand
Nuon Zakelijke Klantenservice 3 maanden Anode Energie 1 maand
Greenchoice 3 maanden NieuweStroom geen
Hezelaer Energy 3 maanden ENGIE (voorheen GDF Suez) geen

 

 

Daar leveringscontracten voor grootzakelijke aansluitingen doorgaans lopen t/m 31 december weet u hoever u van tevoren uiterlijk actie moet ondernemen in het laatste contractjaar om ‘stilzwijgende verlenging’ te voorkomen.

 

Wilt u zeker weten welke opzegtermijn voor u geldt   Wij geven u graag vrijblijvend advies. Neem contact met ons op via: info@mkbenergiebeheer.nl of 030-3031714.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *