U kunt flink besparen op netbeheerkosten

Energiekosten zijn noodzakelijke kosten voor uw bedrijf. Voor besparingen op energie zijn meestal flinke aanpassingen nodig. Maar niet altijd!

 

Kosten voor energie zijn op te delen in de energie zelf, meetkosten en netbeheerkosten (ook wel netwerkkosten of transportkosten geoemd).  Het is heel goed mogelijk dat u voor uw zaak flink kunt besparen op netbeheerkosten.

 

En daar hoeft u niet veel voor te doen. In dit artikel vertel ik u hoe dat kan en wat er voor nodig is. Want het is echt zonde om deze besparing te laten liggen.

Wij onderzoeken of uw organisatie voor een verlaging van de kosten in aanmerking komt. En zo ja, dan begeleiden wij het traject voor u.

Netbeheer

Voor het gebruik van het electriciteits- en gasnet betaalt uw onderneming jaarlijks een vast bedrag. Dat bedrag betaalt u aan de netbeheerder of -bij kleinzakelijke aansluitingen- aan de energieleverancier. Die laatste draagt dat dan voor uw gemak af aan de netbeheerder.

Wat doen netbeheerbedrijven?

Netbeheerbedrijven (of netbeheerders) zorgen voor de aanleg en het onderhoud van alle netwerkaansluitingen. Daarnaast regelen zij het daadwerkelijke transport van elektriciteit en gas door de leidingen.

Vroeger had je nutsbedrijven die vanuit de overheid het transport en het onderhoud hiervan verzorgden. Sinds de liberalisering van de markt beheren zelfstandige bedrijven dit. Bekende grote netbeheerders zijn bijvoorbeeld Stedin, Liander of Enexis.

Wie het netwerk in uw regio beheert, ligt vast. U kunt dus niet overstappen naar een andere netbeheerder.

Aansluitwaarde kan soms omlaag

De aansluitwaarde van het pand bepaalt de hoogte van de netbeheerkosten. Dus wanneer de aansluitwaarde te hoog is voor uw verbruik, betaalt u meer dan nodig.

Hoeveel meer?

Dat is afhankelijk van uw verbruik, de hoogte daarvan moeten we onderzoeken. Om een indicatie te geven: de gemiddelde besparing van onze klanten is € 600,- op jaarbasis. Dat is snel verdiend!

Kleinzakelijke aansluitingen

Voor elke energieaansluiting betaalt u transportkosten. Bij kleinzakelijke aansluitingen loopt de betaling via de leverancier. U heeft dan 1 energiecontract waarin dit is opgenomen. De energieleverancier draagt het bedrag voor transport af aan de netbeheerder.

Tarieven netbeheer kleinzakelijke aansluitingen

De tarieven voor netwerkbeheer kunnen verschillen per netbeheerder. Hoeveel precies leest u in ons blog met daarin het overzicht van de netbeheerkosten voor kleinzakelijke aansluitingen.

Besparing door aansluitwaarde fysiek te laten wijzigen

Op een kleinzakelijke aansluiting kunt u alleen besparen door de aansluitwaarde fysiek te laten wijzigen. Hiervoor moeten we eerst meten wat de maximale piekbelasting is. Een partner van ons plaatst daarvoor 1 week lang een meetopstelling.

Wat kost u dat?

Als blijkt dat de aansluiting niet kan worden verlaagd dan kost dit u niets. Wanneer blijkt dat de aansluiting wel kan worden verlaagd dan realiseren wij de verlaging voor 750 euro. Dit is inclusief de kosten van de netbeheerder.

Grootzakelijke aansluitingen

Wanneer u een elektra-aansluiting heeft met een capaciteit >80A en gasaansluiting met een capaciteit >G25, dan is er sprake van een grootzakelijke aansluiting. In dat geval sluit u een apart contract af met de netbeheerder

Tarieven netbeheer grootzakelijke aansluitingen

Voor grootzakelijke aansluitingen liggen de tarieven iets complexer dan bij de kleinzakelijke aansluitingen.

Uitrekenen hoe u op netwerkkosten kunt besparen is maatwerk. MKB Energie Beheer kan u hierbij zeer goed van dienst zijn.

MKB Energie Beheer onderzoekt eerst hoeveel u nu betaalt en vervolgens hoeveel u kunt besparen. U hoeft enkel inzage te geven in de contracten en de betalingen. MKB Energie Beheer berekent of u kunt besparen.

Wat kost het u?

Wanneer de uitkomst positief is, brengen wij eenmalig 1/3e van de besparing over het eerste jaar in rekening.

Of: gratis, want wanneer u uw leveringscontract bij ons in beheer geeft. Dan kost het u niets. En wanneer er géén besparing op volgt, kost het u ook niets. No cure, no pay. Deal?

 

Bel of mail ons om de besparing te realiseren!

Telefoon: 030-3031714

E-mail: info@mkbenergiebeheer.nl

 

Nog niet overtuigd?

In de afgelopen 7 jaar heeft MKB Energie Beheer voor ruim 35 organisaties meer dan € 65.000,- (excl. BTW) bespaard op jaarbasis!

Vraagt u zich af of dit traject veel rompslomp met zich meebrengt? Nou, dat valt mee. Bij kleinzakelijke aansluitingen moeten er een week lang metingen worden verricht. Maar in de meeste gevallen zijn de wijzigingen niet van fysieke aard. En dan verandert er weinig.

U gaat alleen minder betalen. Elk jaar weer. Daarvoor hoeft u dit traject maar éénmaal met ons te doorlopen.

Ook van start met (automatisch) besparen op netbeheerkosten?

Zoals ik al aangaf, rekent MKB Energie Beheer uit wat u kunt besparen.

Is de uitkomst positief? Dan kunnen we direct van start! Wij begeleiden dit traject voor u. Gemiddeld duurt dit 6 tot 8 weken. U hoeft alleen even contact met ons op te nemen.

 

Bel of mail ons om de besparing te realiseren: 030-3031714 , e-mail: info@mkbenergiebeheer.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *