Zakelijke energie voor ZZP’ers en MKB op huisadres zeker niet altijd voordeliger!

In de zakelijke energiemarkt zijn meerdere energie-initiatieven die telefonische acquisitie plegen. Zij benaderen proactief MKB’ers en ZZP’ers met zakelijke energiecontracten op basis van collectieve inkoop. Je zou verwachten dat zij een aantrekkelijk zakelijk energieaanbod voor deze doelgroepen bieden, maar het aanbod wordt doorgaans gunstiger voorgespiegeld dan het in werkelijkheid is.

Zakelijk energiecontract op uw privéadres is meestal ongunstig

Wanneer een energie-initiatief u telefonisch benadert voor een zakelijke energieaansluiting op uw privéadres, waar uw bedrijf (ZZP’er, Freelancer, Holding) staat ingeschreven, dan is dat meestal minder gunstig dan dat het lijkt, dus wees alert.

 

Een energiecollectief voor het MKB-segment klinkt aanlokkelijk. Wij zijn daar uiteraard voorstander van. Sterker nog, wij bieden dat ook. Door samen met duizenden andere ondernemers energie in te kopen kunt u voordelig inkopen. Echter, voor een ZZP’er gelden geen goede voorwaarden. De BTW op energie kan niet worden teruggevraagd als de energie niet voor het grootste gedeelte voor zakelijk verbruik dient. Of het grootste gedeelte van het verbruik (hoeveelheid energie) door de onderneming verbruikt wordt is doorgaans moeilijk aan te tonen.

Telefonische acquisitie

Wat kunt u doen om er zeker van te zijn dat u alleen ingaat op een écht goed aanbod? Laat u goed informeren; kijk goed naar úw voordeel onderaan de streep. Energie inkoop is maatwerk.

 

  • Zorg dat u de tijd krijgt om de offerte te beoordelen. Kijk kritisch naar uw huidige overeenkomst en leg deze naast het aanbod. Ga nooit direct akkoord, maar vraag of u het (besparings-)voorstel per e-mail kunt ontvangen. Vervolgens geeft u zelf aan of u hier gebruik van wilt maken of niet. En daarbij neemt u zelf het initiatief.

 

  • Informeer met welke partij u spreekt en met hoeveel leveranciers zij onderhandelen. Sommige initiatieven wekken vanwege de naam ten onrechte de indruk dat zij horen bij een brancheorganisatie, zoals MKB Nederland. En dat klinkt vertrouwd. Vraag of ze ergens onderdeel van zijn. Want als blijkt dat zij slechts ‘onderhandelen’ met één energieleverancier wekken zij de indruk alleen te werken voor die ene energieleverancier. Het is nog maar de vraag of zij dan de beste prijs voor u krijgen.

 

  • Informeer welke prijzen zij vergelijken. U wilt natuurlijk een vergelijking zien waarin een flink voordeel zichtbaar is. En dat laten ze ook zien. Maar let op dat zij geen appels met peren vergelijken. Daarmee bedoel ik dat 3 jaar vastgestelde prijzen van de ene leverancier niet vergelijkbaar zijn met de variabele tarieven van de concurrenten. Deze handelswijze geeft een vertekend beeld van uw besparing. Wanneer u een eerlijke vergelijking zou willen zien, vraag dan een vergelijking op basis van andere 3-jarige energiecontracten.

 

Dus wanneer men u telefonisch benadert met een mooi aanbod, let dan goed op voordat u hier ‘ja’ op zegt. Of zegt u gewoon ‘nee’. U kunt altijd vanuit eigen beweging op zoek naar goedkopere energie via een collectief.

 

Wanneer u een vergelijking maakt, dan kan dat alleen op basis van dezelfde contractvormen: vergelijk appels met appels. Onze specialisten van MKB Energie Beheer kunnen u hier uitstekend over adviseren.

 

Waarin MKB Energie Beheer zich onderscheidt

MKB Energie Beheer staat voor transparantie. Wij bieden u 6 garanties:

  1. Wij doen geen telefonische (koude) acquisitie.
  2. Wij leveren maatwerk. Wij zoeken op basis van uw maand- of jaarnota uit hoeveel u via ons kunt besparen.
  3. Wij nemen u veel werk uit handen. Bovendien fungeren wij als uw klantenservice.
  4. Wij zijn onafhankelijk. Omdat wij onafhankelijk zijn en geen leveranciersvergoeding krijgen, rekenen wij een maandelijkse vergoeding van € 3, tot maximaal € 7,- (excl. BTW) per kleinzakelijke aansluiting.
  5. Wij waken voor boetes i.v.m. contractbreuk. Wij nemen uw contract pas over op het moment dat u contractvrij bent.
  6. Wij maken een vrijblijvende vergelijking, we vergelijken appels met appels.

 

U kunt zich telefonisch op 030-3031714 of via de website aanmelden.

U kunt ons ook mailen via info@mkbenergiebeheer.nl.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *